KONFERENS I STOCKHOLM 

 
   Här ger vi dig tips, råd och användbar information för dig som planerar konferens i Stockholm om konferensanläggningar, konferensaktiviteter, middagsarrangemang, nöjen och transportmedel.

   Att hålla en konferens i Stockholm innebär att ha tillgång till landets största utbud, inte bara av konferensanläggningar, konferenshotell och kongresscentra. I Stockholm finns ett rikt utbud vad gäller
   exempelvis konferensaktiviteter, nöjen, shopping, restauranger, utflyktsmål, kulturella begivenheter och andra sevärdheter.

   Det mesta når man dessutom enkelt och snabbt, eftersom det ligger inom tullarna. Tar man sig därutöver utanför själva stadskärnan når man på kort tid många intressanta platser, väl värda ett
   besök.

   

  Konferensanläggningar

Grand Hotel Stockholm  Hotel Skeppsholmen Scandic Grand Central
 


I Stockholm finns de flesta typer av konferensanläggningar, från rustika herrgårdsbyggnader och eleganta sekelskiftesvåningar till moderna designhotell. Bestäm formatet för din konferens, anpassa till er budget och andra kriterier såsom närhet till allmänna kommunikationer – och valet består ända av ett stort antal alternativ. Här på Konferens Stockholm har du möjlighet att snabbt ”skanna” dig igenom hundratals alternativ i alla stilar, lägen och kostnadsnivåer. Behöver du hjälp med sökning, råd och referens om olika anläggningar – välkommen att kontakta Kontur Konferens. Vi hjälper dig hitta rätt och boka den anläggning som passar allra bäst för just din konferens.

 

  Konferensaktiviteter   Gamla Stan
   
 

Om konferensprogrammet medger minst ett par timmars tid för konferensaktiviteter kan ett besök på Djurgården vara ett bra alternativ. Besök Skansen och upplev ett genuint tvärsnitt av svensk kulturhistoria och självklart även den nordiska faunan. Om programpunkten ”aktiviteter” är lite kortare kan ett intressant alternativ vara att ta en guidad tur genom Gamla Stan med dess trånga medeltidsgränder och fascinerande historia.

Andra utflyktsmål av stort kulturellt intresse är Stockholms Slott, slottsparken vid Drottningsholms Slott på Ekerö (ca 25 km nordväst om Stockholm), Wasavarvet på Djurgården och Kaknästornet.

En lite mer tidskrävande men uppskattad aktivitet är att arrangera en lagvis orientering i Stockholm. Lagen förses med en instruktion om särskilda platser de ska besöka och i bild dokumentera. Orienteringen kan begränsas till vissa stadsdelar som man kan ta sig till fots. Alternativt får lagen utnyttja de allmänna transportmedel som står till buds; buss, tunnelbana och kanske även ”hop on-hop-off” färjorna som binder ihop många av stadens centralt belägna öar.

  Nöjeslivet  
   
 

Efter konferensdagens slut kan middag ”på stan” vara trevligt. Kanske i kombination med en teaterföreställning eller annan nöjesbegivenhet. Restaurangutbudet är stort i hela innerstaden med variationer i stil mellan olika stadsdelar. Gamla Stan erbjuder såväl ”fine dining”, i många av de anrika källarvalven, som enklare restauranger av pub-karaktär med hög mysfaktor. På Östermalm och Djurgården finns många restauranger av hög klass; med klassisk svensk inriktning såväl som exempelvis italiensk och asiatisk. Södermalm inkluderar ett stort antal alternativ i olika stilar och prisklasser, även för den lite mindre budgeten.

Som alternativ finns ett flertal trevliga fartyg som erbjuder middagskryssningar i Stockholms innerskärgård och Mälaren. De flesta av dessa båtar utgår från Nybrokajen. Middag kan med fördel kombineras med underhållning. Wallmans Nöjen, Hamburger Börs, Golden Hits och Tyrol är exempel på restauranger som erbjuder glittrande middagsshower.

  Praktisk information och
  länkar 
Kombinera Din konferens i Stockholm med med en trevlig skärgårdstur med båt.
   
 

Fjärrtåg – bokning, tidtabell  -  SJ

Pendeltåg – tidtabell, biljettköp - SL

Taxi Stockholm – tfn 08-150 000

Båtturer – middagskryssning i skärgården och på Mälaren

Wallmans Nöjen

Varuhuset NK – öppet vardagar 10.00 – 20.00, lördagar 10.00 – 18.00, söndagar 11.00 – 17.00

Ticnet - Evenemangbokning

Kontur Konferens  - bokning av hotell och konferensanläggningar – 08-583 610 60

   
   
   
   
          Konferensanstockholm.net administreras av:               Kontur Konferens AB          Sven Palms Allé 1          176 68 Järfälla          08-583 610 60          bokning@konturkonferens.se